Voeding en gewichtsbegeleiding

Voeding is een essentieel onderdeel van de gezondheid van uw huisdier. Door de juiste voeding en juiste hoeveelheid te geven, beschermt u uw huisdier tegen onnodige ziekteklachten. Wij staan als kliniek achter het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ en adviseren u daarom graag over welke voeding het beste bij uw huisdier past.

Voor alle huisdieren adviseren wij een voeding van hoge kwaliteit passend bij de levensfase en gezondheidstoestand. Een goede voeding kan de levensverwachting en gezondheid van uw huisdier in positieve zin beïnvloeden. Mocht u vragen hebben over welke voeding passend is voor uw huisdier, dan horen wij dit graag. Wij denken graag met u mee.

Voor dieren met gezondheidsproblemen, is het extra belangrijk om een goede voeding te geven. Onze dierenartsen zullen u hierin een advies geven wanneer nodig. Met voeding kunnen wij in sommige gevallen gezondheidsproblemen genezen (bijvoorbeeld bij obesitas, suikerziekte of blaasstenen) of de aftakeling vertragen (bijvoorbeeld bij artrose of nierproblemen). Wanneer uw dier op speciaal dieet staat en/of een chronische aandoening heeft, staan wij u graag bij. Zo kunt u o.a. bij ons terecht voor gewichtsbegeleiding voor uw huisdier.

Terug naar Praktijkinformatie