Seniorprogramma kat

Ondersteuning op de oude dag

Seniorprogramma kat

Onze huisdieren worden steeds ouder. Uw kat valt wat af, slaapt meer en gebruikt de krabpaal minder. Deze signalen horen bij de ouder wordende kat, toch?

Net als mensen kunnen onze katten last krijgen van ouderdomskwalen. Ons advies is om uw oudere kat (7 jaar of ouder) regelmatig bij ons te laten controleren. Katten zijn goed in pijn en ongemak verbergen, dus het is verstandig alert te zijn op signalen die op medische problemen kunnen wijzen. Een kwaal op tijd ontdekken kan in veel gevallen de levenskwaliteit van uw kat verbeteren.

Welke kwaaltjes zien wij het meest bij oudere katten?

- Artrose (90% van de katten ouder dan 12 jaar)

- Nierproblemen (30% van de katten ouder dan 10 jaar)

- Snel werkend schildklier (10% van de katten ouder dan 10 jaar)

- Gebitsproblemen

- Te hoge bloeddruk

Ons advies is om minimaal twee keer per jaar uw kat te laten controleren. Dit gebeurt een keer per jaar bij de dierenarts met de gezondheidscontrole tegelijk met de vaccinaties, en een halfjaar later met een seniorcheck bij de paraveterinaire dierenartsassistente. Hierbij kijkt de paraveterinair onder andere naar het gewicht, de vacht en het gebit, en wordt een urineonderzoek en bloeddrukmeting uitgevoerd.

Wilt u de halfjaarlijkse seniorcheck bij de paraveterinaire dierenartsassistente inplannen? Neem dan telefonisch contact op. Wij sturen u dan een vragenlijst toe om thuis in te vullen, en leggen u uit hoe u urine van de kat kunt opvangen om mee te nemen.

Wilt u meer informatie over gezondheidsproblemen bij ouderen katten, dan vindt u meer informatie op Dierenzorggids.nl

Terug naar Zorgprogramma's