Laboratoriumonderzoek

Veel laboratoriumonderzoeken kunnen wij bij Dierenkliniek Wulven zelf uitvoeren.

Bloedonderzoek
Wij hebben uitgebreide mogelijkheden voor het uitvoeren van bloedonderzoek. Hierdoor kunnen wij in spoedsituaties snel ingrijpen, en hebben wij vaak terwijl u wacht de uitslag. Ook bieden wij de mogelijkheid om de ochtend van een ingreep onder narcose een pre-anesthetisch bloedonderzoek uit te laten voeren. Zo kunnen wij de narcose zo veilig mogelijk uitvoeren.

Voor uitgebreidere onderzoeken kunnen wij het bloed opsturen naar een veterinair laboratorium, de uitslag is dan binnen enkele dagen binnen.

Ontlastingsonderzoek
Wanneer u de voorkeur geeft aan ontlastingsonderzoek in plaats van preventief ontwormen, dan kunt u bij ons ontlasting inleveren voor onderzoek. Ook kunnen wij in de kliniek ontlastingsonderzoek naar het Giardia-parasiet uitvoeren. Overige onderzoeken laten wij uitvoeren door een veterinair laboratorium.

Urineonderzoek
Wanneer uw huisdier afwijkend drink- of plasgedrag vertoont of onverklaarbaar gewicht verliest, dan kunnen wij u adviseren urine in te leveren om te onderzoeken. Hierbij controleren wij de concentratie van de urine, de zuurtegraad en of er afwijkende stoffen in zitten (bijvoorbeeld cellen, suiker of kristallen).

Het liefst ontvangen wij ochtendurine zo snel mogelijk na het afnemen. Lukt het u niet om de urine rechtstreeks te brengen, dan kunt u dit maximaal 3 uur in de koelkast bewaren.

Microscopisch onderzoek
In sommige gevallen zal tijdens een dierenartsenbezoek blijken dat microscopisch onderzoek nodig is om een diagnose te stellen. Wanneer mogelijk doen wij dit zelf. Hierbij kunt u denken aan het controleren van een uitstrijkje van het oor om te bepalen welke zalf voorgeschreven moet worden. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij het aanprikken van een verdachte bult, kiezen we ervoor om dit op te sturen naar een veterinair laboratorium. In deze gevallen wordt het onderzoek uitgevoerd door een patholoog die gespecialiseerd is hierin.