Euthanasie

Bij het houden van huisdieren hoort helaas ook het afscheid nemen van huisdieren. Als eigenaar is het vaak moeilijk en emotioneel om deze beslissing te nemen. Zeker wanneer er sprake is van een langzame achteruitgang kan het moeilijk zijn het juiste moment te bepalen. Wanneer het onverwachts gebeurt, kan dit veel vragen oproepen. Wij vinden het belangrijk dat u als eigenaar zo goed mogelijk gesteund wordt bij het besluit. Ook helpen wij u graag om het moment van afscheid zo rustig en stressvrij mogelijk te laten verlopen voor uw huisdier.

Wanneer u twijfelt wanneer het juiste moment is om afscheid te nemen van uw huisdier, dan kunt u dit aangeven bij een van onze dierenartsen of assistentes. Wij kunnen een gesprek inplannen om te bespreken wat voor u en uw huisdier realistisch en wenselijk is. Ook kunt u bij ons het boekje ‘Zijn we niet te vroeg?’ kosteloos ophalen. Dit boek, geschreven door dierenarts Hugo van Duijn, kan inzicht geven aan wanneer het juiste moment is.

Wanneer u de beslissing heeft genomen om uw huisdier te laten gaan, kijken wij graag samen met u naar een geschikte moment en locatie voor de euthanasie. Het is mogelijk, mits de planning het toelaat, dat een van onze dierenartsen bij u thuis komt zodat uw huisdier in zijn of haar vertrouwde omgeving afscheid kan nemen. Uiteraard bent u ook welkom op de kliniek als dat de voorkeur heeft.

Wij werken samen met Dierenuitvaartcentrum IJsselstein. Als u specifieke wensen heeft, bijvoorbeeld dat uw huisdier gecremeerd wordt, dan kunnen wij dit voor u regelen.