Lia van Wijk

Paraveterinair

Lia van Wijk - Paraveterinair
Lia van Wijk Paraveterinair

Beste dierenfans,

Mijn naam is Lia van Wijk, maar blikvanger is natuurlijk hondje Smiley. Omdat zij niet geheel voldoet als assistente, toch maar mezelf voorstellen. Sinds het jaar 2000 ben ik als paraveterinair werkzaam, beginnend bij Dap De Berm, die sinds 2002 Dierenkliniek Wulven is.

Bezig zijn met dieren is iets wat ik van kleins af aan al wilde en gelukkig, geboren in Houten, waren er altijd in en om huis veel dieren en natuur om me heen. Heerlijk dus om er ook je werk van te kunnen maken. Geen dag is hetzelfde of het nu om het assisteren in de spreekkamer, operaties, laboratoriumwerk, röntgenfoto's, verzorgen van dieren of het contact met eigenaren aan de balie gaat.

Alles is even leuk, al vind ik van het ontklitten van een kat helemaal leuk om het dier weer in model over te dragen aan het baasje.

Door mijn recente ervaring van mijn enthousiaste ruwharige Jack Russell Smiley (dec 2018) ervaar ik ook weer wat er allemaal bij een pup opvoeden komt kijken en kan ik die kennis weer overbrengen bij het begeleiden van nieuwe puppy's. Dankzij dat pup/juniorenprogramma komt het dier ook steeds blij en vertrouwd binnen en geeft dat een band voor de rest van z’n leven. Dat is anders wanneer een dier niet fit is of pijn heeft natuurlijk, dan probeer ik het diertje zo rustig en liefdevol mogelijk vertrouwen te geven ook al hebben ze soms helemaal gelijk wanneer ze het er niet mee eens zijn. Het is toch mooi dat zo'n diertje het uiteindelijk toestaat.

Maar het allerfijnste uit eindelijk is toch om te horen dat alles weer in orde is met het dier, want dat is waar mijn collega’s en ik altijd ons uiterste best voor doen