De maand van het gebit

Maand van het gebit: gratis informatieavond en gebitscontrole

Februari is ook dit jaar de maand van het gebit. Omdat we de gezondheid en welzijn van uw huisdier als prioriteit hebben, besteden we hier deze maand extra aandacht aan.

Een belangrijk deel van de gezondheid van huisdieren wordt bepaald door de toestand van hun gebit. Gebitsproblemen komen regelmatig voor bij onze huisdieren. Meestal merkt een eigenaar hier echter weinig van. Dingen die mogelijk op kunnen vallen zijn stank uit de bek, een voorkeur van het eten van zachte voeding of slechts aan één kant van de bek kauwen. Slecht of niet eten komt zelden voor als er sprake is van een probleem aan het gebit, want eten is een eerste levensbehoefte. Dieren zullen daarom ondanks pijn aan hun bek altijd proberen om te blijven eten.

Wij nodigen jullie graag uit om in met jullie hond, kat, konijn of knaagdier bij ons langs te komen voor een gratis gebitscontrole. Onze dierenartsen en paraveterinairen kunnen de staat van het gebit en kunnen tips geven op dit in topconditie te houden. Gedurende de hele maand februari kunt u hiervoor kosteloos een afspraak voor inplannen.

Daarnaast organiseren wij op woensdag 15 februari van 19:30 tot 20:30 een gratis informatieavond over het gebit van honden en katten. Hier kunt u leren over veelvoorkomende gebitsproblemen bij honden en katten, hoe u deze kunt herkennen en wat u zelf als eigenaar kunt doen om de kans hierop zo klein mogelijk te maken. Hiervoor kunt u zich per mail inschrijven via wulven@dierenzorggroep.nl.