Ellen Landman

Paraveterinair

Ellen Landman - Paraveterinair
Ellen Landman Paraveterinair

Op mijn vierde jaar kreeg ik een hamster en sindsdien ben ik niet meer zonder dieren geweest. Ik heb een grote zwak voor knaagdieren. Gerbils, ratten, hamsters, cavia’s, ik heb ze allemaal gehad. Daarnaast ook konijnen, katten en honden. De meeste dieren komen uit het asiel of een opvangadres omdat ik het hartverscheurend vind hoeveel dieren er in een opvang zitten. Op dit moment hebben we kater Boris van 17 jaar en hond Leike van 12 jaar.

Eigenlijk wilde ik altijd iets met dieren gaan doen, maar op de een of andere manier liep het anders. Na jaren in de administratie gewerkt te hebben besloot ik op mijn 45e alsnog met dieren te gaan werken. Ik heb een opleiding tot dierenartsassistent gedaan en sinds 2012 werk ik bij Dierenkliniek Wulven. Het is erg leuk om in zo’n grote kliniek te werken waar we uitgebreide zorg kunnen bieden. Laboratorium werkzaamheden, het maken van röntgenfoto’s en het begeleiden van operaties, verzorgen van opname dieren vind ik erg leuk.

Heerlijk om daarnaast ook contact te hebben met de baasjes van alle dieren. Ze gerust te stellen, uitleg geven over medicijnen, te helpen aan de balie waar het soms leidt tot een waardevol persoonlijk gesprek. Fijn om te merken dat niet alleen ik zoveel van dieren houd, maar met mij nog heel veel andere mensen.

Wekelijks denk ik wat voor een leuke baan ik heb en geniet ik van mijn collega’s die me door hun passie erg inspireren.