Voeding

Wat is goede voeding?

De meeste honden en katten eten brokken en/of blikvoer en lijken het daar goed op te doen. Toch blijkt dat voedselgerelateerde problemen steeds vaker voorkomen zoals:

  • overmatig verharen
  • doffe, stinkende of vettige vacht
  • steeds terugkerende oorproblemen
  • jeuk/allergie
  • braken/diarree
  • veel en smeuïge ontlasting
  • anaalzakontstekingen
  • alvleesklierproblemen (suikerziekte)
  • bot- en gewrichtsproblemen
  • overgewicht

Voor u als eigenaar is het best lastig om een goede keuze te maken in het oerwoud van merken voer met prachtige beloftes voor een goede gezondheid. De ene verpakking is nog mooier dan de andere. En een bekend merk moet toch goed zijn? Helaas is dat geen garantie meer. Fabrikanten worden steeds slimmer in het maken van mooie ingrediëntenlijsten. Om een voorbeeld te noemen: 'gevogeltebijproducten' kan betekenen: 'gemalen kippenveren'. Hebt u twijfels over het merk van uw keuze? Dierenarts Hanneke de Vries helpt u er graag mee. Maakt u wel even een afspraak?

Binnen Dierenkliniek Wulven is inmiddels ook al jaren ervaring met rauwe versvlees-voeding. Niet alleen in het voorkómen van gezondheidsproblemen, maar ook in het oplossen daarvan. Rauwe voeding leidt tot een efficiëntere vertering met een hogere opname van voedselbestanddelen en daardoor minder afvalproducten. Dit resulteert in minder belasting voor de lever en andere organen. Het lichaam van uw hond of kat functioneert beter en heeft meer weerstand. 

Van rauwe voedingen komen steeds meer merken op de markt, lang niet altijd samengesteld door mensen met voldoende kennis van zaken, waardoor er voedingsfouten kunnen optreden, zoals bijvoorbeeld teveel orgaanvlees gebruiken en teweinig spiervlees. Ook het gebruik van vitamine- en mineralenpremixen kan leiden tot problemen. Een aantal van deze merken verwerken naast vlees ook granen of rijst in hun producten. Wij geven de voorkeur aan voeding waarin geen granen of rijst is verwerkt, omdat een vleeseter dit vaak niet kan verteren en de zuurgraad in de maag er negatief door beïnvloed wordt, waardoor de vertering nog weer minder goed verloopt. Juiste verhoudingen van spiervlees, orgaanvlees, gemalen botten en een klein beetje groente benadert het meest de natuurlijke voedingsbehoefte van een vleeseter. Dergelijke voeding is bij ons verkrijgbaar in 8 smaken van het merk Carnivoer: rund, kip, lam, konijn, eend, paard, vis en pens (175 gram en 400 gram) en in 4 smaken van het biologische merk Bandit: vleesmix, kipmix, lammix en geitmix (480 gr) 

Doorgaans hebben we al het voer voldoende op voorraad, maar wilt u een grote hoeveelheid ineens kopen en staat u ingeschreven bij Dierenkliniek Wulven, dan kunt u het beste een bestelling plaatsen via e-mail: wulven@dierenzorggroep.nl. Iedere vrijdag komt er nieuwe voorraad binnen, dus is het raadzaam om uw bestelling op donderdag voor 17.00 uur door te geven.

Naast deze diepvries-rauwvleesvoeding verkopen wij ook diverse ‘snacks’ en kauwbotjes zonder bewerkingen en/of toevoegingen. Er is daardoor ook altijd iets lekkers te vinden voor allergische dieren.

Meer informatie kunt u vinden op www.carnivoer.nl

Heeft u specifieke vragen over uw hond of kat of wilt u uw huisdier rauwe voeding gaan geven, dan raden wij u aan een afspraak te maken voor een voedingsconsult. Goede begeleiding, zeker in de beginfase, is van groot belang om te voorkomen dat u verkeerde conclusies gaat trekken. Ook als u al rauwe voeding geeft en u desondanks problemen blijft zien, bent u bij ons aan het goede adres.

Pups en kittens kunnen goed opgroeien met complete versvleesvoeding. Hiermee geeft u uw pup of kitten een goede start en is de kans op het krijgen van bovengenoemde aandoeningen minimaal. 

 

NIEUW: Carnivoer2GO, een gestoomde worst die houdbaar is buiten de koelkast. Verkrijgbaar in dezelfde smaken, maar alleen in 2x400 gram. Handig om mee te nemen op vakantie!

 

Ook bij ons te koop:

* DogLoversGold/CatLoversGold - aantrekkelijk geprijsde graanvrije brok voor hond en kat, geschikt voor alle leeftijden

 

Afspraak maken v4

 

Contactgegevens:

Dierenkliniek Wulven
Randhoeve 2
3992 XH Houten
030-6377267
wulven@dierenzorggroep.nl

 

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag
09.00-19.00 uur.

Spreekuur volgens afspraak.

 


Copyright © 2013. Dierenkliniek Wulven.