J.F. (Hanneke) de Vries

JFDV1605 bewerkt-1Al heel jong wist ik dat ik dierenarts wilde worden. In 1980 was het zo ver. Direct na mijn afstuderen heb ik me eerst gedurende anderhalf jaar extra bekwaamd in de chirurgie. Daarna heb ik o.a. in Huizen, Voorburg en Utrecht gewerkt. Uiteindelijk besloot ik in 1997 om een eigen praktijk in Houten te starten en daar heb ik geen dag spijt van gehad.
Nog altijd geniet ik van de afwisseling die het beroep van dierenarts met zich mee brengt: het contact met mensen en  het omgaan met dieren, het bezig zijn met hoofd (zoeken naar de juiste diagnose) en handen (chirurgie). Ook het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen maakt dat ik het werk nooit saai vind.
Een van mijn specialisaties is chiropractie. Chiropractie is een vorm van manuele therapie. Hiermee kunnen rugklachten en onverklaarbare kreupelheden behandeld worden, waarvoor in de traditionele diergeneeskunde nauwelijks oplossingen zijn. 
Daarnaast heeft het onderwerp voeding al vele jaren mijn speciale interesse. Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar de juiste voeding voor patienten met bijvoorbeeld chronische huidklachten of maagdarmklachten, waardoor het gebruik van medicijnen als antibiotica en prednison tot een minimum beperkt kan blijven. Daarbij past ook het zogenaamde titeren van honden en katten, waardoor we nu ook op maat kunnen vaccineren. Erg belangrijk voor dieren met een allergie/overgevoeligheid, omdat vaccinaties nogal eens de allergie doen verergeren.

 

 

Afspraak maken v4

 

Contactgegevens:

Dierenkliniek Wulven
Randhoeve 2
3992 XH Houten
030-6377267
wulven@dierenzorggroep.nl

 

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag
09.00-19.00 uur.

Spreekuur volgens afspraak.

 


Copyright © 2013. Dierenkliniek Wulven.