Dierenartsen

J.F. (Hanneke) de Vries

JFDV1605 bewerkt-1Al heel jong wist ik dat ik dierenarts wilde worden. In 1980 was het zo ver. Direct na mijn afstuderen heb ik me eerst gedurende anderhalf jaar extra bekwaamd in de chirurgie. Daarna heb ik o.a. in Huizen, Voorburg en Utrecht gewerkt. Uiteindelijk besloot ik in 1997 om een eigen praktijk in Houten te starten en daar heb ik geen dag spijt van gehad.
Nog altijd geniet ik van de afwisseling die het beroep van dierenarts met zich mee brengt: het contact met mensen en  het omgaan met dieren, het bezig zijn met hoofd (zoeken naar de juiste diagnose) en handen (chirurgie). Ook het bijhouden van nieuwe ontwikkelingen maakt dat ik het werk nooit saai vind.
Een van mijn specialisaties is chiropractie. Chiropractie is een vorm van manuele therapie. Hiermee kunnen rugklachten en onverklaarbare kreupelheden behandeld worden, waarvoor in de traditionele diergeneeskunde nauwelijks oplossingen zijn. 
Daarnaast heeft het onderwerp voeding al vele jaren mijn speciale interesse. Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar de juiste voeding voor patienten met bijvoorbeeld chronische huidklachten of maagdarmklachten, waardoor het gebruik van medicijnen als antibiotica en prednison tot een minimum beperkt kan blijven. Daarbij past ook het zogenaamde titeren van honden en katten, waardoor we nu ook op maat kunnen vaccineren. Erg belangrijk voor dieren met een allergie/overgevoeligheid, omdat vaccinaties nogal eens de allergie doen verergeren.

 

 

M. (Marjolein) Zijp

MarjoleinZijpTot mijn vreugde ben ik per 1 juni 2017 werkzaam bij Dierenkliniek Wulven. De afgelopen 5 jaar heb ik met veel plezier in verschillende praktijken van de Dierenzorggroep gewerkt. Mijn passie ligt bij de tandheelkunde, chirurgie en kattengeneeskunde waarbij ik mijn aandacht richt op de reguliere gezondheidszorg. Ik geniet ervan om u te begeleiden in de zorg voor uw huisdier waardoor u hopelijk zo lang mogelijk op een goede manier van elkaar kunt genieten. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten.

 

E.C. (Evelien) van der Waa

homeopathisch werkend dierenarts

Dierenkliniek Wulven biedt u naast reguliere diergeneeskunde ook de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een homeopatisch consult. Dierenarts Evelien van de Waa heeft een praktijk voor veterinaire homeopathie en maakt voor haar consulten gebruik van een van onze behandelkamers. Hieronder stelt zij zich aan u voor:

 

ECVANDERWAA bewerkt-2

Ook ik was als kind al gek op dieren, vooral op honden en paarden, en wilde al heel jong dierenarts worden. Na een keer te zijn uitgeloot voor de studie diergeneeskunde, werd ik in 1988 toegelaten. In 1995 ben ik afgestudeerd als dierenarts voor landbouwhuisdieren. Naast mijn werk in een gemengde praktijk, ben ik vrij snel de artsenopleiding voor homeopathie gaan doen. Sinds 1998 heb ik mij helemaal toegelegd op de homeopathische behandeling van gezelschapsdieren. In de homeopathie benader je het dier als een geheel van lichaam en geest en de geneesmiddelen die worden gebruikt, stimuleren het lichaam tot zelfherstel.  Voor mij een hele mooie vorm van behandeling als aanvulling op de gangbare diergeneeskunde. Vanaf 2003 maak ik gebruik van de praktijkruimte van Dierenartspraktijk De Berm, nu dus Dierenkliniek Wulven. Behalve patiënten uit de praktijk van Hanneke, behandel ik ook dieren uit de regio Houten. Meer informatie over homeopathie bij dieren kunt u vinden op mijn website www.homeopathischdierenarts.nl

 

Afspraak maken v4

 

Contactgegevens:

Dierenkliniek Wulven
Randhoeve 2
3992 XH Houten
030-6377267
wulven@dierenzorggroep.nl

 

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag
09.00-19.00 uur.

Spreekuur volgens afspraak.

 


Copyright © 2013. Dierenkliniek Wulven.