Consult chiropractie

 

IMG_0029 U hoeft niet ingeschreven te staan bij Dierenkliniek Wulven om een afspraak te kunnen maken voor een consult chiropractie. Chiropractie is complementaire diergeneeskunde (aanvullende diergeneeskunde).Het kan zijn dat uw eigen dierenarts u heeft doorverwezen, maar u kunt ook zonder verwijzing een consult aanvragen.
Het consult bestaat uit:

  • Anamnese, waarin we u vragen stellen over de gezondheid van uw huisdier in het algemeen en over het bewegingsapparaat in het bijzonder.
  • Lichamelijk onderzoek: als uit de anamnese blijkt dat er twijfels zijn over de algehele gezondheid, wordt eerst een algemeen lichamelijk onderzoek gedaan, inclusief orthopedisch onderzoek (onderzoek van de poten). Daarna volgt een neurologisch onderzoek (o.a. testen van reflexen). Het specifieke chiropractisch onderzoek richt zich op het gedetailleerd onderzoeken van de hele wervelkolom, d.w.z. de beweeglijkheid tussen elke twee wervels afzonderlijk, van kop tot staart.
  • Aansluitend of soms al tijdens het chiropractisch onderzoek worden de bewegings-beperkingen behandeld.

Voor acute klachten kan vaak volstaan worden met één behandeling, voor klachten die al langere tijd bestaan, zijn vaak meerdere behandelingen nodig.

Afspraak maken v4

 

Contactgegevens:

Dierenkliniek Wulven
Randhoeve 2
3992 XH Houten
030-6377267
wulven@dierenzorggroep.nl

 

Openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag
09.00-19.00 uur.

Spreekuur volgens afspraak.

 


Copyright © 2013. Dierenkliniek Wulven.